Diş hekimliği modern dünyanın birçok iş koluyla belirli bir disiplin içinde çalışan ve bu iş kollarının her birinin nimetlerinden faydalanmayı bilen bir bilim dalıdır. Modern tıp bugün ki haline sadece kendi içindeki gelişmelerle gelmemiştir. Teknolojinin akıl almaz hızla gelişmesi ve buna bağlı olarak mühendislik ve malzeme bilimindeki gelişmeler birçok alanda olduğu gibi modern tıbbında gelişiminde lokomotif etkisi yaratmıştır.


Tıbbın cerrahi branşlarından biri olarak kabul edilen diş hekimliği, özü itibariyle mühendislik ve sanatla da iç içedir. Bu sebeptendir ki mühendislik ve malzeme bilimindeki gelişmeleri diş hekimliği uygulamaları yakinen takip etmek zorundadır. Diş hekimliği pratiğinde kullanılan materyallerden diş hekimlerinin ve hastalarının beklentileri; malzemenin uygulama kolaylığı, ağız içindeki dayanımı ve kabul edilebilir bir estetik sunmasıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ağız içi uygulamalarda hastalarımızın bizden en büyük beklentileri doğala yakın bir estetiktir. Buna bağlı olarak başta dolgu ve protez  olmak üzere diş hekimliğinde materyaller daha doğalı sunmak üzere gelişmektedir.


Son yıllarda hızlıca yaygınlaşan zirkonyum uygulamaları da bunun başını çekmektedir. Önceleri sadece alt yapı materyali olan zirkonyum, şimdilerde maddenin içeriğindeki bir takım değişikliklerle elde edilen monolitik zirkonyum şeklinde direk olarak da ağza uygulanmaktadır. Peki her hastaya zirkonyum uygulaması yapılabilir mi? Gerekli ağız içi muayene ve planlamalar hekiminiz tarafından yapılarak hastanın zirkonyum protez için uygun olup olmadığı belirlenir. Uygun hastalar için multidisipliner bir iş akışı planlanarak 1-2 hafta gibi kısa bir sürede işlem tamamlanabilir.

 

Zirkonyum dişlerle sizde gülüşünüzü yeniden kazanın.